Feixistes assassins, Estat còmplice.

El dimecres 5 de juny, Clément Méric, estudiant universitari i militant del moviment antifeixista, va morir d’un cop al cap després de sofrir un atac per part de feixistes a París. Com a estudiants llibertaris, volem manifestar tot el nostre recolzament alxs seuxs companyxs i familiars.

Aquest assassinat no és quelcom aïllat, i tampoc una terrible conseqüència de la “guerra entre els extrems”. Una cop més, l’extrema dreta actua còmoda i impunement sota la complicitat per part de les institucions econòmiques i polítiques. Aquests grups no sorgeixen del no-res, sinó que són la conseqüència d’un discurs alimentat per l’Estat (immigració, terrorisme, islamofòbia…) i que tant beneficia el capitalisme, especialment a l’actual context d’augment de la misèria. És per això que no ens ha d’estranyar que contínuament es permeti prosperar a grups feixistes i es reprimeixi el moviment antifeixista i anticapitalista.

En aquest sentit, la lluita contra l’autoritat i el capital no pot, en cap cas, anar aïllada de la lluita antifeixista, ni viceversa. Així mateix, no podem mirar cap un altre costat ni permetre que als nostres carrers, barris, universitats o centres de treball “actuin lliurement” aquellxs que es consideren amb dret d’agredir per criteris de nacionalitat, color de pell, sexistes, etc., o a aquellxs qui lluiten obertament per una vida millor. Entenent que es tracta d’un joc de suma zero, considerem que restar indiferent a aquests atacs comporta necessàriament legitimar-los. Cap agressió sense resposta!

Coordinadora d’assemblees llibertàries d’estudiants

Assemblea Llibertària UB Raval

Assemblea Llibertària UB Mundet

Assemblea Anarquista UPF

Assemblea Llibertària UAB

Assemblea Llibertària Diagonal

Esta entrada fue publicada en Presentació. Guarda el enlace permanente.