Material endarrerit

Us deixem material d’actes anteriors. Primer, un text que vam repartir durant les eleccions del nou rector de la UPC: 

És ben sabut que l’antic rector, el “molt honorable” Antoni Giró, ha permès que la Politècnica pateixi la intervenció per part del govern de la Generalitat i sigui víctima de la mal anomenada crisi financera i les retallades pressupostàries, afectant a tots els àmbits i membres de la universitat, tant en el cas d’estudiants com en el de professorat o altres treballadores. A finals del curs passat vam veure com 78 treballadores eren acomiadades de la universitat després de què estudiants, PDI’s i PAS participessin en l’ocupació del rectorat, diverses manifestacions i una vaga de 4 dies. Tot i que les protestes frenessin aquests acomiadaments, finalment, en època d’exàmens, el molt honorable Antoni Giró va decidir seguir endavant amb la seva proposta. Aquest pròxim dimarts 29 d’Octubre se celebren les eleccions a Rector de la UPC. No volem que torni a passar el mateix. Coses com aquestes són conseqüència del fet pel qual les decisions estiguin preses per persones amb poder. Un sistema democràtic representatiu delega la capacitat de decisió de les persones, traient la responsabilitat que cadascuna d’aquestes hauria de tindre en l’àmbit universitari i en tots els altres de la seva vida. No volem caure en el parany democràtic i creure que existeix algun tipus de fals messies que farà el que toca per a la comunitat universitària, i si existís, tampoc creiem que sigui legítima la seva concentració de poder. Creiem que les decisions que es prenen a les universitats s’haurien de prendre entre tots els membres d’aquesta, orientant el seu funcionament a les seves necessitats reals i evitant així que les decisions polítiques vagin a favor dels interessos d’una cúpula de poder.

Malauradament, no és només en l’àmbit estudiantil on trobem aquest tipus d’organització, on uns decideixen per totes. Per aquest motiu, des de l’Assemblea Llibertària de Diagonal animem a estudiants, PDI i PAS a no participar en les eleccions del dia 29, a realitzar una jornada d’abstenció activa i participar en l’auto-organització. La universitat serà per i pels que la fan servir!

En segon lloc, el cartell que vam penjar per al passe del documental «Paideia: Escuela Libre». El documental mateix, el podeu veure a aquí. També vam tenir temps de passar aquest mini-documental més actualizat que l’original. :

padeia1

En últim lloc, un text sobre un parell d’actes realitzats el passat Desembre:

Donat que alguns mitjans es van prendre vacances a finals de Desembre, creiem que s’ha d’informar de dos actes que van ocórrer en aquestes dates.

TOTES SOM MATEO MORRAL

El 21 de Desembre es va realitzar una manifestació pel centre de Barcelona en motiu de l’arrest de 5 companyes anarquistes. Aquestes estaven imputades per a pertànyer o col·laborar en el que la policia va denominar comando insurreccionalista Mateo Morral. Mentre tres d’elles eren alliberades pocs dies després de la detenció executada el 13 de Novembre, Francisco i Mònica seguien i segueixen en règim d’aïllament (FIES-2).

La manifestació va començar a l’encreuament entre els carrers Jaume Giralt i Pou de la Figuera, més conegut com el Forat de la Vergonya, a Barcelona. A prop d’uns 200 manifestants van recórrer els carrers del barri de Sant Pere fins arribar a la Plaça Urquinaona. El recorregut va seguir baixant per Via Laietana fins que es va acabar tornant al punt d’inici de la concentració, on es va dissoldre la multitud. Enmig de la processió, es van realitzar pintades, es van atacar bancs, es va cremar un contenidor i es van llançar un parell de cocktails molotov contra la comissaria de Via Laietana. També es van repartir octavetes per informar als veïns i es va cridar per a la llibertat dels presos anarquistes.

L’acte pretenia ser una mostra de solidaritat, no tan sols per als encausats, sinó per a totes les companyes anarquistes preses. En els molts comunicats que van sorgir arrel de les detencions hi trobem la denuncia pública de la repressió que ha sofert el moviment llibertari durant el 2013, doncs a mitjans d’any també van ser detingudes cinc persones a Sabadell sota l’acusació de pertànyer a una banda terrorista. També es denunciava la complicitat que havien tingut diversos mitjans de comunicació amb la policia, com ara El País. En un article d’aquest diari es comparava el suposat comando amb Al-qaeda i es distorsionava i exagerava la realitat dels fets, tot criminalitzant a la comunitat anarquista. També a destacar és el suport total dels comunicants cap a les encausades, volent trencar amb el discurs innocent/culpable incitat per la Justícia i solidaritzant-se totalment amb qualsevol persona que lluités per a la llibertat.

També cal informar que, durant les festes de Sant Andreu, un col·lectiu d’unes 60 persones va recórrer els carrers del barri pintant i encartellant les parets, denunciant el mateix cas. Durant les mateixes dates es va realitzar un acte de protesta a la seu de El País al carrer Casp, al centre de Barcelona.

17a MARXA CONTRA LES PRESONS

Cada any, com ja comença a ser costum, cada 31 de Desembre es realitza una marxa per a solidaritzar-se amb les persones preses a la ciutat de Barcelona. Aquest any no podia ser d’una altra forma. La convocatòria donava el seu inici a les 12 del matí a la presó de dones de Wad-Ras. Davant de les portes de la penitenciaria es van agrupar unes 100 o 200 persones. Hi va haver-hi una mica d’esmorzar i distribució de textos anti carceraris. Al cap d’una estona va començar la manifestació, que rodejava tota la presó. Es van tirar diversos petards i es van cridar diverses consignes en contra de les presons, contra els policies (al voltant d’uns 50 antidisturbis encerclaven Wad-Ras i seguien la manifestació). Quan es va tornar al punt inicial, es van llegir diversos comunicats. Des de les cel·les es van poder sentir els agraïments de les preses. Es va donar una altra volta a la presó i es va finalitzar la convocatòria.

Cap a les 2 del migdia, es va fer un dinar popular a l’Ateneu Flor de Maig, molt proper a Wad-Ras. Després del dinar, la marxa prosseguia fins arribar a Plaça Espanya, on s’havia quedat a dos quarts de 5 per a agafar l’autobús que portava fins al Centre d’Internament d’Estrangers de Zona Franca. A les 5 començava la concentració que comptava amb el suport de la campanya Tanquem els CIE. A prop d’unes 150 persones van participar-hi per a reclamar el tancament d’aquests centres i la derogació llei d’estrangeria.

Cap a les 8 del vespres hi va haver-hi l’última manifestació de la jornada que constava en una Marxa de Torxes al voltant de la presó Model. Un cop més es van donar un parell de voltes al centre, es van tirar petards i coets per a donar visibilitat de l’acte als presos i es van llegir uns quants comunicats. Després d’un minut de silenci pels diversos morts dins de les presons, es va desfer la convocatòria i es va acabar la jornada.

Un text repartit a la concentració del matí, alertava de la falta de gent a la concentració dels CIE’s als anteriors anys i es promovia la participació a aquest acte. Més tard també s’ha sabut que diversos interns havien denunciat agressions patides per membres de la Policia Nacional durant la protesta. Els dies 1 i 2 de Gener s’han anat coneixent més dades sobre aquest fet: 40 presos en vaga de fam, la negació de l’entrada d’advocats i metges al centre i més agressions, amenaces i humiliacions. Per això hi ha convocada una concentració el dissabte 11 de Gener a les 5 de la tarda a Zona Franca.

Esta entrada fue publicada en Presentació. Guarda el enlace permanente.